Качество

Опитайте качеството

Отговорността за обслужването на хиляди хора всекидневно налага качеството като най-важна цел в Макдоналдс. Техниките, използвани от Макдоналдс за осигуряване на най-доброто качество на продуктите, са признати от националните институции в тази област, а в повечето случаи стандартите на Макдоналдс са по-високи от официално установените. Суровите продукти, използвани в нашите ресторанти, отговарят на стандартите за качество и безопасност на храната на Европейския съюз. Нашите специалисти следят непрекъснато условията – температурата и времето – за съхранение на продуктите. Системата за контрол на качеството в Макдоналдс обхваща целия производствен цикъл, като се започне от суровите продукти и се стигне до готовия продукт върху подноса на клиента.

Нашето меню се базира на същите основни храни, които вие използвате вкъщи – зеленчуци, пилешко месо, телешко месо, картофи, риба, яйца, хляб и млечни продукти, а ние се ангажираме с използването единствено на качествени продукти.

 

Месо

Месото е една от основните съставки на менюто на Макдоналдс. То се произвежда, доставя и съхранява при стриктно контролирани температурни условия и хигиенни изисквания. Хигиенните изисквания при производството, дистрибуцията и обработката на месото се контролират непрекъснато. Бургерите се приготвят от чисто телешко месо, без добавки, изкуствени аромати или консерванти.

Специалният вкус на продуктите с пилешко месо е резултат от използването на месо само от пилешки гърди и хрупкава панировка.

Разнообразието от продукти в Макдоналдс се допълва от сандвич с висококачествено филе от бяла риба.

Хлебче

Питките на Макдоналдс не са просто хлебчета. Благодарение на спазването на специалната рецепта и технологията те са винаги свежи, пухкави и винаги изглеждат по един и същ начин. За да се постигне това, по няколко пъти се проверяват температурата и влажността по време на всеки отделен етап от производството: замесване на тестото, приготвянето и опаковането. Всичките тези малки тайни, следвани в детайли, играят много важна роля в приготвянето на сандвичи, подходящи за вашето балансирано меню.

Салати

Свежите зеленчуци са много важен компонент за балансираното и здравословно меню. Макдоналдс доставя продуктите си от най-добрите производители в България, като непрекъснато контролира начина на отглеждане, съхранение и обработка на зеленчуците. Техническото оборудване за приготвянето на салати тип „Айсберг“ гарантира, че те са почистени, нарязани и опаковани при най-добри условия, запазвайки своя вкус и витамини. При стриктно контролиране на температурата на съхранение на салатата (между 1 и 4 градуса), тя остава свежа и хрупкава.

Мляко

Вкусните сладоледи, МакФлъри и шейковете се приготвят от висококачествено прясно мляко и сметана. Млякото съдържа калций и това го прави изключително полезна напитка за деца и тийнейджъри.

При процеса на производство се спазват изключителни хигиенни изисквания и контрол на температурата. За да отговаря на високите стандарти за качество, целящи 100% удовлетворяване очакванията на нашите клиенти, системата за производство следва предварително съгласувани правила. По целия път на получаване на млечните смеси, от стопанството до клиента, се извършват лабораторни анализи.

„Сърцето“ на производствения процес е инсталацията UHT (ултра висока температура), която гарантира сигурност и качество на продуктите.

В стерилна обстановка се прави проба на всяко производство, за да могат клиентите ни да се наслаждават на свежи и здравословни млечни продукти всекидневно в Макдоналдс.

Картофки

Прочутите картофки на Макдоналдс се правят само от най-висококачествени сортове картофи като Russet Burbank и Pentland Dell. През пролетта най-добрите кълнове се засяват в специално подготвени лехи, които да им осигурят добра среда за израстване. Уникалната форма и размер на тези 2 сорта води до характерните по форма и дължина картофки.

Контрол

Високите стандарти на Макдоналдс определят използването на програма за анализи и контрол за всеки продукт, наречена НАССР. Тя се фокусира върху предвиждането и идентифицирането на риска чрез задълбочен анализ и контрол по цялата технологична верига, така че рисковете да бъдат елиминирани. Всеки служител преминава обучение за „Безопасност на храната“, което му дава право да приготвя и сервира хранителни продукти на Макдоналдс. Контролът на качеството продължава дори след като продуктът е приготвен и готов за консумация. Квалифицираните служители контролират времето и температурата, при която се съхраняват продуктите, докато бъдат сервирани. Така системата за контрол обхваща целия производствен процес – от суровите продукти до готовия продукт върху подноса на клиента.