FAQ

Кой е основателят на Макдоналдс и къде е отворен първият ресторант?

Всичко започва в ресторанта на двамата братя Мак и Дик Макдоналд в Сан Бернадино, Калифорния през 1948 г. Компанията, каквато ние я познаваме днес, обаче, не е създадена от по-горе споменатите братя, а от Рей Крок.

Чрез лимитиране на менюто, намаляване на цените, систематизиране на кухненския процес, с идеята за обслужване на повече клиенти за по-кратко време, ресторантът на двамата братя се превръща в първия в историята Макдоналдс ресторант.

През 1954 г. Рей Крок подписва договор с братята Макдоналд, който му позволява да използва тяхната система на продажби и фирмено име. Рей Крок открива своя първи ресторант през 1955 г. в Дес Плейнс, Илинойз, като въвежда принципите на работа на двамата братя Макдоналд.

В настоящия момент Макдоналдс е най-голямата верига за бързо обслужване в света с над 35 000 ресторанта в над 100 страни.

Колко Макдоналдс ресторанта има в България?

Актуалният брой на Макдоналдс ресторантите в България може да видите в раздел „Ресторанти“.

Как мога да се свържа с Централния офис на Макдоналдс в България?

Можете да отидете на страницата „Контакт“ и да използвате предпочитаната от вас форма за връзка с нас.

Как мога да намеря играчка от Happy Meal™ програма, която съм пропуснал?

Играчките от Happy Meal™ програмите се дистрибутират директно до ресторантите на Макдоналдс и се предлагат до изчерпване на количествата в участващите ресторанти, според наличностите и видовете в ресторанта, по една играчка с всеки Happy Meal™. Децата могат да попълнят своите колекции по време на периодите на разпродажба на играчки от минали програми.

Кажете ми повече за качеството на вашите сандвичи и продукти.

Отговорността за всекидневното обслужване на хиляди хора налага качеството като най-важна цел в Макдоналдс. Цялостният процес на контрол осигурява високо качество на всички продукти на Макдоналдс. Техниките, използвани от Макдоналдс за осигуряването на най-доброто качество на продуктите, са признати от националните институции в тази област, а в повечето случаи стандартите на Макдоналдс са по-високи от официално установените.

Суровите продукти, използвани в нашите ресторанти, отговарят на стандартите за качество и сигурност на Европейския съюз.

Нашите специалисти следят непрекъснато условията - температурата и времето - за съхранение на продуктите. Системата за контрол обхваща целия производствен цикъл, като се започне от суровите продукти и се стигне до готовия продукт върху подноса на клиента. Процесът на контрол по качеството продължава, дори когато продуктът е опакован и готов за консумация от клиента.

Имате ли вегетариански сандвич във вашето меню?

На този етап Макдоналдс не предлага вегетариански сандвич в стандартното си меню. Ние, обаче, постоянно обогатяваме нашето меню, предлагаме нови продукти и търсим начини да удовлетворим множеството вкусове на 47-те милиона клиенти, които обслужваме всеки ден. Нашите клиенти определят какво ще бъде нашето меню, а ние от своя страна предлагаме тези продукти, които са най-популярни сред тях.

Къде мога да получа информация за съставките в менюто на Макдоналдс?

Секцията „Продукти“ в този сайт дава информация за съставките в нашето меню. За повече хранителни факти кликнете тук.

Какво обучение получават вашите служители?

Обучението в Макдоналдс никога не спира. Новите членове на екипа преминават през различни нива на обучение, които им дават възможност да поддържат традиционното високо качество, установено преди половин век. Нашите инструктори работят рамо до рамо с тях, докато се уверят, че оперативните стандарти и процедури за всички 25 позиции в ресторанта са добре усвоени.

Кандидатствайте за работа в Макдоналдс сега!