McHappy Day в Макдоналдс е благотворителна кампания, по време на която ресторантите на Макдоналдс по целия свят набират средства за Благотворителните Фондации за деца Роналд Макдоналд (Ronald McDonald House Charities, RMHC). Събраните средства се използват за местни благотворителни каузи за подобряване здравето и условията на живот на децата в нужда.

В отбелязване на McHappy Day в Макдоналдс се включват всички ресторанти на веригата в България, като отделят средства от продажбата на свои продукти и ги даряват в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, която подкрепя деца с онкохематологични заболявания и деца в неравностойно положение.

Кампанията McHappy Day в Макдоналдс  е подкрепена от много известни личности в Българи, сред които са Армен Назарян, Нора, Ваня Гешева, Йорданка Благоева, Ники Кънчев, Кръстина Кокорска – Криста, Здравка Йорданова, Искра Ангелова, Марта Вачкова, Мария Гроздева, Ники Илиев, Поли Генова, Ирен Онтева, Николина Щерева, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Искра Ангелова, Иван и Андрей, които работят редом с екипа от служители и мениджъри в ресторант на Макдоналдс и по този начин показват своята съпричастност.