Career
Career
Ресторант работник в McDonalds

Вие сте енергичен човек, желаещ да приеме нови предизвикателства и който иска да работи в динамичен екип? Все още сте студент или ученик и искате да придобиете професионален опит? Кандидатствайте за позицията ресторантски работник сега!

Като ресторантски работник вие ще извършвате различни дейности, които включват всички зони на ресторанта на Макдоналдс™: кухня, каса и зала за клиенти.

По този начин имате възможност да развиете своя набор от практически умения, но също и вашите комуникационни умения, следвайки взаимоотношенията с клиентите.

Кандидатствайте сега
Мениджър в McDonalds

Няма недостиг на възможности за кариера в Макдоналдс™ и позицията Мениджър може да ви предложи много предимства, които ще ви помогнат да се изкачите в йерархията на ръководителите на екипи. Ако искате да координирате група от хора, пълни с енергия, вашето място определено е тук!

Ще имате възможност да демонстрирате своите организационни умения и да предложите креативни решения за различни работни ситуации. Знанията, придобити от часовете по професионално обучение, ще Ви съпътстват по пътя към успеха.

Кандидатствайте сега
Бариста в McDonalds

Продуктивни ли сте сутрин, а уникалният аромат на кафе ви дава необходимата енергия, за да се насладите на всеки момент от деня?

Тогава кандидатствайте за позиция Бариста в McCafé™ и се възползвайте от цялостна програма за професионално обучение, приятна атмосфера, в компанията на динамични колеги и много други предимства.

Ще имате възможността да споделите хиляди усмивки с хората около вас и по този начин да развиете комуникативните си умения. Доброто настроение е незаменимо в ресторантите, а миговете, изживявани всеки ден с екипа Ви, могат да се превърнат в незабравими спомени.

Кандидатствайте сега
Лидер гостоприемство в McDonalds

В Макдоналдс™ положителното преживяване на посетителите е приоритет. Ако обичате постоянно да общувате с хората около вас, тогава кандидатствайте за позицията Лидер гостоприемство.

Поръчването през новите дигитални екрани е ново изживяване за хората, които не са запознати с технологичната система, внедрена в някои ресторанти. Като Лидер гостоприемство ще имате възможността да помагате на клиентите и да им обяснявате какво означава иновация в Макдоналдс™. Така ще гарантирате, че доброто им настроение ще остане непокътнато през цялото посещение.

Кандидатствайте сега
Career

Някои умения са за цял живот

Основна цел на Макдоналдс™ като работодател е служителите ни да усъвършенстват както професионалните, така и личните си качества. Чрез сериозно обучение предоставяме нужните умения за кариерно развитие – 95% от мениджърите в компанията са започнали като Ресторантски служители. Гъвкавото работно време, екипът от ентусиазирани и млади хора и интересът към прогреса на служителите ни, ги насърчават да работят върху личните си способности. Така, те се научават да балансират отговорности, да се справят в условия на напрежение и да работят с различни хора. Умения, полезни за цял живот.

Макдоналдс™ заема първо място в категория „Големи компании“ в проучването „Най-добрите работодатели“ в България през 2006 г. и е на второ през 2007 и 2008 година.

Нашата визия за хората

За да постигнем нашата цел – да бъдем най-добрата верига за бързо обслужване в света, ние се стремим всеки наш служител да се чувства значим, ценен и горд от своята работа, за да се развива напред. Накратко, ние се стремим да бъдем сред най-добрите работодатели във всяка държава по света.

Защо Макдоналдс™?

Първият ресторант на Макдоналдс™ в България е открит в гр. Пловдив през 1994 г. Към настоящия момент компанията осигурява работа и дава възможност за развитие на над 1000 млади българи в градовете София, Пловдив, Пазарджик, Варна, Бургас, Перник, Плевен, Ямбол, Велико Търново и Стара Загора, които обслужват повече от 5 милиона клиента годишно. Благодарение на постоянството си в прилагането на добри практики в областта на човешките ресурси и обучение, компанията ни спечели няколко награди в тази област.

Макдоналдс™ е сред най-добрите работодатели  в България пет поредни години и два пъти се нарежда сред 10-те най-добри работодатели в Централна и Източна Европа в проучването на Hewitt/AON. Макдоналдс™ заема първо място в категория "Големи компании" в проучването "Най-добрите работодатели" в България през 2006г. и е на второ пез 2007 и 2008 година. През 2015г. Агенция по заетостта постави компанията на първо място в категория "Работодател, наел на работа най-много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда", а през 2017г. бе удостоена с награда  за "Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар". През 2021г. Националният алианс за социална отговорност отличи Макдоналдс™ със специална награда за работодател, осигуряващ работни места за хора със специални нужди.

Постоянни са действията ни за увеличаването на мотивацията на всички мениджъри и служители, които работят в компанията, чрез повишаване на общото професионално ниво и опит, за да се създадат възможности за лично и професионално развитие. Макдоналдс™ в България получи акредитация по международния стандарт за организационно съвършенство Investors in People през Април 2015г. 

Придобиването на стандарта ни помогна да диагностицираме организацията, за да открием силните си страни и възможностите за подобрение, да открием възможностите за увеличаване на капацитета ни относно сила и конкурентоспособност на пазара, управление на таланти, задържане на хора, развитие на лидери. Работата в тази посока не приключи с получаване на акредитацията, а е постоянен процес, който ни позволява непрекъснато усъвършенстване.

Нашите ценности

Нашите клиенти и екип са в центъра на вниманието.
Вратите ни са отворени за всички.
Последователни и коректни сме. Спазваме всяко обещание, което даваме.
Участваме активно в общностите, от които сме част.
Ние си вярваме. И сме повече от екип.