Quality
Quality

Телешко месо

Бургерите се приготвят от чисто телешко месо – без добавки, изкуствени аромати или консерванти.

Непосредствено след смилане и задаване желаната дебелина, месото се замразява, за да се гарантират най-доброто му качество и отличителния му вкус. Така подготвено, то се транспортира в хладилни товарни автомобили.

При самото приготвяне, телешкото месо се запича едновременно от двете страни по специална технология, като за приготвянето му не се използват допълнителни мазнини. Финални щрихи на неустоимия вкус поставят добавените сол и черен пипер.

Пилешко месо

Парчетата пилешко месо, които слагаме в нашите Мак Нъгетс, Мак Чикън и пилешка салата, са само от пилешки гърди с изключително високо качество.

Фермите, от които взимаме пилешкото ни, работят изцяло по медицинските и хранителни стандарти на Европейския съюз.

Всяко парче пиле, което получаваме в ресторантите ни, веднага се сварява и замразява, за да се предотврати появата на патогени.

Зеленчуци

В бургерите си слагаме свежи марули или Айсберг. А в салатите – голямо разнообразие от сортове зеленчуци – romaine, Batavia, lollo rosso, radicchio, fine frisee и моркови. Подбираме ги според сезона, за да може да ви предлагаме най-свежите зеленчуци.

Лукът, доматите и салатите се избират много внимателно. След това се почистват, измиват се старателно и се съхраняват при определена температура. Всичко това е съобразено с високите стандарти за качество на Макдоналдс.

Брашно

Питките на Макдоналдс не са просто хлебчета. Те подлежат на проверки на  температурата и влажността по време на всеки отделен етап от производството им: замесване на тестото, приготвяне и опаковане.

После ги печем в нашите фурни, като им добавяме точното количество качествени съставки, за да може винаги да са свежи, пухкави и да изглеждат по един и същ начин.

Картофи

Златисти, хрупкави, топли и пухкави. Така най-добре описваме емблематичните Макдоналдс картофки.

За да запазим този имидж, постоянно следим високото качество на картофките ни и сортовете. Затова и поръчваме картофи само от най-добрите производители в Европа.

С известната си форма и отличен вкус, без изкуствени добавки и оцветители, картофките ни имат нужда само от малко сол преди да стигнат до вас.

Кафе

Събудете се със 100% прясно смляна Арабика, която ще ви подготви за дневните предизвикателства. Любимото ви кафе носи печат Rainforest Alliance, който гарантира най-високо качество на отглеждане, прибиране и обработка на всяко зрънце. Нашето кафе се доставя от най-реномирани и висококачествени италиански доставчици.

Светът ще бъде много по-хубаво място, ако всички ние мислим как да защитим природата. Ето защо ние се включихме в инициативата Rainforest Alliance, така че кафето във всички ресторанти да идва от ферми, които отговарят на строги екологични, икономически и социални стандарти. С всяка чаша кафе вие допринасяте за устойчивото развитие и опазване на околната среда.

Риба

Разнообразието от продукти в Макдоналдс се допълва от сандвич с висококачествено филе от бяла риба.

Мляко

Нашите сладоледи, МакФлъри и шейкове се приготвят от висококачествени прясно мляко и сметана.
За да сме сигурни в качеството на млякото, което предлагаме в ресторантите си, извършваме лабораторни анализи по целия път на получаване на млечните смеси, от стопанството до нас.

Млякото, което използваме в Макдоналдс, се приготвя по UHT (ултра висока температура) технология, която гарантира сигурност и качество на продуктите.

Нашите стандарти

Стандартите за безопасност на храните в ресторантите на Макдоналдс отговарят на всички нормативни разпоредби. В нашите ресторанти има постоянни проверки за сигурност на телешко и пилешко месо, които се провеждат всеки ден. Доставчиците на продуктите ни също са старателно подбрани, за да можем да осигурим най-високо качество за всяка група продукти.

Това е само началото. Ние вярваме в постоянното усъвършенстване и затова продължаваме да бъдем ангажирани с нашата мисия да ви гарантираме богат избор от продукти, който ще ви накара да се чувствате доволни от живота.

Научете всичко за нашата отдаденост към качеството: